ACADEMY > TIPS EN INFORMATIE

TIPS EN INFORMATIE

Kantoplossingen

Matrijzen ROLLA-V

Rolla-V-matrijzen onderscheiden zich van conventionele matrijzen dankzij twee meedraaiende oplegvlakken waar plaatmateriaal op gepositioneerd wordt voor het kanten.

Ga naar pagina
Ponsoplossingen

Zijn uw gereedschappen scherp?

Gereedschap slijpen kan uw pons weer als nieuw maken. Meer dan het dubbele aantal ponsbewerkingen in vergelijking met een botte pons. Om betere gereedschapsprestaties te behalen, slijp het gereedschap zodra de hoekradius op de pons rond de 0,15 mm is.

Ga naar pagina
Ponsoplossingen

Hoe ophoping van residu te voorkomen?

Waarom wordt de residu mee omhoog getrokken? Door het vacuüm-effect tussen pons en het afvalmateriaal. De olie veroorzaakt een plakwerking en samen met de magnetische aantrekkingskracht van de braam veroorzaakt dit het meetrekken van het afvalmateriaal op het snijdeel van de pons.

Ga naar pagina
Ponsoplossingen

Voorkomen van groefvorming

Overmatige warmte, onjuiste matrijzen en gebrek aan smering zijn de meest voorkomende oorzaken. Groefvorming aan de ponsen wordt veroorzaakt door problemen bij het strippen, slechte kwaliteit van de gaten en versnelde slijtage van het gereedschap.

Ga naar pagina
Kantoplossingen

Correct positioneren van de plaat

B-SNIPER a solution that draws a visible laser beam on the sheet metal to simulate the bending line. Ideal to produce all types of profiles whereby the proper sheet metal positioning against the backgauges is difficult...

Ga naar pagina
Kantoplossingen

7 matrijzen in 1 tool?

Rolleri Vario kan op elk model kantbank worden gemonteerd. Het kan worden aangepast aan elke machine ondertafel dankzij modules van 1000 mm; deze kortere modulaire lengtes maken de instellingen individueel per deel mogelijk. 7 matrijzen in één stuk gereedschap (50 - 75 - 100 - 125 - 150 - 175 - 200). Inloopassensysteem dat de benodigde kracht met 25-30% vermindert

Ga naar pagina
Ponsoplossingen

Hoe belangrijk is een goede warmte behandeling

Rolleri gebruikt snelstaal poedervorm voor de pons. De structuur van dit materiaal is zeer fijn en kent geen materiaal oneffenheden. De Schokbestendigheidsverhouding is 2x zo sterk en het wrijvingsslijtage is 50% beter dan het standaard HSS staal.

Ga naar pagina

Openingen en perforaties

Alle standaard gereedschappen kunnen worden gemodificeerd om kantbewerkingen uit te voeren zonder aanvaringen. Modificaties zijn beschikbaar voor zowel bovengereedschap als matrijzen. Behalve geometrische modificatie is ook herberekening van de max. belasting per meter essentieel. Productie volgens uw specificaties

Ga naar pagina